21. 9. 2010

Akcent 2010 - Medzinárodný festival divadla so sociálnym presahom

Vážený čitatelia, dovoľte mi, aby som Vás pozval na divadelný festival Akcent 2010, ktorý organizuje skupinka ľudí okolo Divadla z pasáže a Divadla Ivana Palúcha.

Ide o festival, ktorého cieľom nie je len slobodne prezentovať umeleckú tvorbu, ale aj prezentovať, skúmať a poukázať na jej sociálny rozmer, na to, že umenie veľmi presne a často i bolestivo reflektuje skutočné bolesti a strasti života. Tento "akcent" na sociálny rozmer je zjavný nielen z charakteru predstavení, ktoré sa v jeho priebehu odohrajú (napr. Vilquist-ova Helverova noc), ale aj z workshopov (slovo dielňa už asi vykapalo :-), ktorých sa v priebehu festivalu môžete zúčastniť.

Osobitne pozývam na dramaticko-právnický workshop "Rovnosť šancí sa oplatí alebo nedovoľme diskrimináciu" so zástupcami Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Ako hovorí jeho popis, prostredníctvom unikátneho spojenia dramatiky a práva sa jeho lektori pokúsia poukázať na rôzne aspekty diskriminačného konania. Workshop je určený nie len umelecky, ale aj humanitne zameraným účastníkom, preto budem rád, ak sa ho zúčastníte. V prípade záujmu ma môžete kontaktovať na tel. č. 0944 294 654, alebo prostredníctvom e-mailu.

Druhá časť festivalu sa uskutoční v dňoch 4. - 7. októbra v Prahe.

Žiadne komentáre :